';

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Αλεξανδρής Χρήστος
delimiter image

Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου “Ευγ. Χατζίκου” και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Δ. φωτογραφίας στην Ακαδημία Κινηματογράφου FAMU της Πράγας. Έχει συμμετάσχει ως δ. φωτογραφίας σε πέντε (5) ταινίες μεγάλου μήκους και τριάντα δύο (32) μικρού μήκους -βραβείο φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το 2000-, σε πέντε (5) τηλεοπτικές σειρές και σε αριθμό ταινιών ντοκιμαντέρ. Επίσης ασχολείται με το φωτισμό σε θεατρικές παραστάσεις.

Ηλιού Περικλής

delimiter image

Σπούδασε κινηματογράφο στην Σχολή Σταυράκου και στην Αμερική. Eργάζεται ως Μοντέρ, Σκηνοθέτης και Διευθυντής Φωτογραφίας. Στην Σχολή Σταυράκου διδάσκει Τεχνική Ψηφιακού Κινηματογράφου και είναι υπεύθυνος παραγωγής των σπουδαστικών ασκήσεων.
Έχει γράψει το σπουδαστικό βιβλίο «Η τέχνη και η τεχνική του κινηματογράφου» (1999), (2005), (2014) τα μυθιστορήματα «Ο μεγάλος καύσωνας» (1999), «Η προθήκη του ήρωα» (2006) και τα παιδικά παραμύθια «Ο Μπισκότος ονειρεύεται» (2007), «Ο Κουαξάκος στην Πόλη των Ανθρώπων» (2014)

Καρακέπελης Χρήστος

delimiter image

Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Ξεκίνησε από τη διαφήμιση την οποία εγκατέλειψε νωρίς για να ασχοληθεί με το ντοκιμαντέρ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση αλλά και στην ελεύθερη αγορά σκηνοθετώντας σειρές ή μεμονωμένα ντοκιμαντέρ με θεματολογία κυρίως ανθρωπολογική και κοινωνικο-πολιτική. Στον κινηματογράφο υπογράφει δύο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους , «Το Σπίτι του Κάιν» και «Πρώτη Ύλη». Τα τελευταία χρόνια είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού, συνεργάτης της κολεκτίβας Caravan Project και υπεύθυνος του ετήσιου σεμιναρίου δημιουργίας ντοκιμαντέρ στον χώρο πολιτισμού ΚΕ.Τ.

Γκλεζάκος Χριστόφορος

delimiter image

Απόφοιτος σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου. Σκηνοθέτης τηλεόρασης απο το 1992 σε ολα τα ειδη εκπομπων (ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, δελτία ειδήσεων, αθλητικές, μεταδόσεις πολιτικών συγκεντρώσεων, αθλητικων αγώνων, συναυλίες) στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, ALPHA και ΝΕΤ. Εργάζεται στην ΕΡΤ ως σκηνοθέτης ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων.

Ανδρονίκου Μαρία
delimiter image

Σπούδασε στο Birkbeck του University of London, BA Hons in History of Art, με μεταπτυχιακές σπουδές Master’s with Distinction in Visual Culture και Master’s of Research with Merit in Humanities & Cultural Studies.

Υποψήφια διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ασχολείται με το θέμα των σχέσεων Μοντέρνας αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου, καθώς και με ζητήματα χώρου και Μοντερνισμού γενικότερα.

Βασιλείου Θανάσης

delimiter image

Σπούδασε Εικονοληψία στην Σχολή Σταυράκου. Υπότροφος του ΙΚΥ, σπούδασε θεωρία του κιν/φου στο Παρίσι. Κάτοχος Διδακτορικού τίτλου, με θέμα το έργο του καναδού σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν, από το τμήμα κινηματογραφικών σπουδών του Sorbonne Nouvelle – Paris III. Εργάστηκε στην ΕΡΤ, ως υπεύθυνος επιλογής ταινιών και αφιερωμάτων στο Cine+. Άρθρα του, έχουν δημοσιευθεί σε κινηματογραφικά και λογοτεχνικά περιοδικά.

Ασβεστά Λία
delimiter image

Σπούδασε ψυχολογία, γραφιστική, διακόσμηση, σκηνογραφία και ενδυματολογία. Παρακολούθησε μαθήματα θεατρολογίας στο Universite de Caen και σενάριο-σκηνοθεσία και 3D Animation στο Ecole Superieure de Metiers Artistique. Από το 1996 δουλεύει σαν σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σαν Supervisor Art Director της Televisa Mexico.
Το 2004 πήρε το βραβείο καλύτερης σκηνογραφίας για την τηλεοπτική σειρά ‘Με θέα το πέλαγος’. Από το 2010 συνεργάζεται με τη Σχολή

Καραγιάννης Δημήτρης

delimiter image

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτική Επικοινωνία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως αναλυτής Media και διδάσκει Επικοινωνία κ’ ΜΜΕ στη Σχολή Σταυράκου από το 2009. Μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά), αγαπάει τη μουσική, τη λογοτεχνία, τα κόμικς και τον κινηματογράφο.

Βασιλάκης Βασίλης

delimiter image

Από το 1983 έως το 1997 εργάστηκε στην Ε.Ρ.Τ. σαν μπούμαν και σαν ηχολήπτης σε διάφορα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Από το 1997 μέχρι σήμερα, εργάζεται στα studios της κινηματογραφίας της Ε.Ρ.Τ ως ηχολήπτης με κύριες δραστηριότητες , μείξεις ντοκιμαντέρ, ηχογραφήσεις και μείξεις μεταγλωττισμένων τηλεοπτικών εκπομπών και μείξεις κινηματογραφικών ταινιών. Από το 1982 εργαζόταν στα “Acoustic Studios”, έως το 1994 όπου τερμάτισαν τις δραστηριότητες τους. Κατόπιν εργάστηκε στο studio “Artracks” και μετά στο studio “SPR” , ως ηχολήπτης δισκογραφίας.

Δενδράμης Παναγιώτης
delimiter image

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια όμως ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα με στόχο την εξοικείωση των μαθητών των σχολείων με την οπτικοακουστική κουλτούρα και τα μέσα της. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.

Αντώνης Τολάκης

delimiter image

Ο Αντώνης Τολάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Εργάζεται για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Επίσης σκηνοθετεί για το θέατρο και αρθρογραφεί, ως κριτικός κινηματογράφου.  Το 2013 απέσπασε το 2ο Κρατικό βραβείο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων με το θεατρικό έργο του «Να έχεις μια μέρα όλο γιασεμί». Την ίδια χρονιά, η ταινία του «Ηλιόσποροι» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 26th International Documentary Film Festival Amsterdam, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης, κέρδισε το βραβείο καλύτερου μεσογειακού ντοκιμαντέρ στο 8th Sole Luna International Documentary Festival, ενώ επιλέχτηκε στα επίσημα διαγωνιστικά σημαντικών διεθνών φεστιβάλ αποσπώντας πολλές διακρίσεις. Το 2017 το ντοκιμαντέρ του «Αλέξανδρος Βέλιος: Η Τελευταία Απόφαση» έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία, ανοίγοντας σε θεσμικό επίπεδο τη συζήτηση για το λεπτό θέμα της ευθανασίας. Από το 2015 είναι εκλεγμένο κι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Αναγνώστου Δημήτρης

delimiter image

Γεννήθηκε το 1984. Σπουδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου καθώς και Θεωρία και Πρακτική του Κινηματογράφου στο Université Paris 1 Panthéon Sorbonne και στο Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών(IKY).

Έχει εργαστεί ως αναγνώστης σεναρίων των υπό αξιολόγηση προτάσεων για χρηματοδότηση σε γαλλικές εταιρίες παραγωγής καθώς και ως υπεύθυνος ψηφιοποιήσης της Cinémathèque Universitaire. Έχει δημοσιεύσει κείμενα και κριτικές μελέτες ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές.

Πένυ Παναγιωτοπούλου

delimiter image

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Συνεχισε σπουδές σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Λονδίνο (University of Westminster) από το οποίο πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα.
Οι ταινίες της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ.
Οι «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου» έκαναν πρεμιέρα στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, απέσπασαν τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Α΄ ανδρικού ρόλου.
Η πρόσφατη ταινία της ‘September, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Κάρλοβι Βάρι και κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυνακείας ερμηνείας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ συνεχίζει την φεστιβαλική της πορεία με συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ.
Aπο το 2005 εως το 2008 δίδαξε σκηνοθεσία στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Το 1996 σκηνοθέτησε την τηλεταινία ‘σαν βροχή και σαν χαλάζι’
Απο το 1994 εργάζεται ως παραγωγός και σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση.

Κάλια Παπαδάκη
delimiter image

Σπούδασε οικονομικά στο Bard College και στο Πανεπιστήμιο Brandeis, και σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου. Η συλλογή διηγημάτων της, Ο ήχος του ακάλυπτου, (Πόλις), απέσπασε το 2010, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω. Το μυθιστόρημα της με τίτλο Δενδρίτες, (Πόλις),τιμήθηκε το 2016 με το βραβείο Νέου Λογοτέχνη του περιοδικού Κλεψύδρα. Διηγήματά και ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, September.