ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ

LATEST TWEETS

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ARRI ALEXA Masterclass

masterclass_alexa


Masterclass


Η ARRI ALEXA ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου ώρα 18:00-20:00

Πλατώ Σχολής Σταυράκου, Αριστοτέλους 65 α΄ όροφος

Ο Διευθυντής Φωτογραφίας Βασίλης Κασβίκης Vasilis Kasvikis, απόφοιτος της Σχολής μας, την Παρασκευή 18 Μαΐου θα παρουσιάσει την κάμερα ARRI ALEXA Classic σε ένα δίωρο masterclass, όπου θα συζητήσει με τους σπουδαστές μας για τον τρόπο λειτουργίας της ως εργαλείο του επαγγελματία κινηματογραφιστή και θα αναλύσει τις δυνατότητές της ως μέσο οπτικής αφήγησης.

Το masterclass συνδιοργανώνεται από τη Σχολή Σταυράκου και τo rental house Arctos Films S.A. Arctos Broadcast Facilities.

*O Βασίλης Κασβίκης σπούδασε Διεύθυνση Φωτογραφίας στη Σχολή Σταυράκου και έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές όπως «H Υπογραφή», «Όλο το Βάρος του Κόσμου», «Τανγκό των Χριστουγέννων», «Αν», «Ένας άλλος Κόσμος», «The Bachelor”, “The Bachelor 2” κ.α.

Βραβεία Ίρις 2018

iris_contest2018


Διακρίσεις αποφοίτων μας

Στα Βραβεία Ίρις 2018 της Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου / Hellenic Film Academy

5 βραβεία για την ταινία "Son of Sofia / Ο Γιος της Σοφίας" της Ελίνας Ψύκου.

4 βραβεία για "Το Τελευταίο Σημείωμα" του Παντελή Βούλγαρη (ανάμεσά τους το Βραβείο Ενδυματολογίας στην απόφοιτό μας σκηνογράφο-ενδυματολόγο Γιούλα Ζωϊοπούλου).

Βραβείο Φωτογραφίας στον Διευθυντή Φωτογραφίας, απόφοιτο της Σχολής μας Claudio Bolivar για την ταινία "Πολυξένη".


Συγχαρητήρια!

Bραβείο gsc 2018

polyxeni


Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών 


Το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) για το 2018 απέσπασε ο καταξιωμένος Διευθυντής Φωτογραφίας Claudio Bolivar, απόφοιτος του τμήματος Διευθυντών Φωτογραφίας της Σχολής μας, για την ταινία "Πολυξένη" σε σκηνοθεσία Δώρας Μασκλαβάνου.

Πολλά Συγχαρητήρια!

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

_Go_Short_Film_Festival_Nijmegen


 
Υπέροχα νέα!!

Η σπουδάστρια του τμήματος Σκηνοθεσίας της Σχολής μας Ελένη Μολφέτα Eleni Molfeta με το project της ταινίας της "THE HORIZON" έχει επιλεγεί ανάμεσα στα 20 project από όλο τον κόσμο, ως η μόνη συμμετοχή από την Ελλάδα, στο πρόγραμμα του New Arrivals: Go Short Campus 2018, εκπροσωπώντας της χώρα μας στο Go Short - International Short Film Festival Nijmegen που θα λάβει χώρα 10-15 Απριλίου 2018 στην Ολλανδία.

Το πρόγραμμα έχει σαν σκοπό την εξέλιξη του project κάθε συμμετέχοντα, παρακολουθώντας σεμινάρια, συζητήσεις, εργαστήρια καθώς και παρουσίασης του σε ένα πάνελ από παραγωγούς, αγοραστές και διανομείς.


Πολλά Συγχαρητήρια Ελένη!

20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

20o-festival_documentary_thessalonikis


20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 


18 συμμετοχές αποφοίτων μας στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Thessaloniki International Film Festival και ένα ακόμα μεγάλο βραβείο για τον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη, απόφοιτο της Σχολής μας Talal Derki !

Η ταινία "Of Fathers and Sons" του Talal Derki απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer για ξένη παραγωγή άνω των 50', μόλις λίγο καιρό μετά τη διάκριση της με το World Cinema Grand Jury Prize Documentary στο Sundance Film Festival.