ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ

LATEST TWEETS

 


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος στη Σχολή Σταύρακου

    Ιανουάριος 2017  ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος επισκέφτηκε τη Σχολή Σταυράκου για ένα master class giorgos_tseberopoulos_seminar με θέμα « Από το Σενάριο, στην Υποκριτική και την Σκηνοθεσία: μια διαδικασία δημιουργίας » 

 

 

Ανδρέας Μανωλικάκης και η μέθοθος του Actors Studio στη Σχολή Σταύρακου

    Ιούνιος 2016,  ο σκηνοθέτης - ηθοποιός, καθώς και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio Drama School στο Pace University της Νέας Υόρκης andreas-manolikakis_seminarΑνδρέας Μανωλικάκης επισκέφτηκε τη Σχολή Σταυράκου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για ένα Master class - συζήτηση με θέμα « Η μέθοδος του Actors Studio για την εκπαίδευση του ηθοποιού: ανάλυση κειμένου –καλλιέργεια του υποκριτικού οργάνου του ηθοποιού -χρήση του προσωπικού του υλικού - ο ρόλος και οι απαιτήσεις του ».

 

Ο Βασίλης Βαφέας στη Σχολή Σταυρακου

    Μαρτιος 2016,  ο σκηνοθέτης και απόφοιτος της Σχολής μας Βασίλης Βαφέας o οποίος και διετέλεσε και καθηγητής αυτής, είναι ένας από τους σκηνοθέτες που το έργο τους χαρακτήρισε το Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, επισκέφτηκε τη Σχολή Σταυράκου για ένα vasilis_vafeas_seminarmaster class με θέμα « Σχεδιασμός και παραγωγή ταινίας μικρού μήκους ».

 

Ο Αλέξης Αλεξιού στη Σχολή Σταυρακου

    Μάρτιος 2016,  ο Αλέξης Αλεξίου βρέθηκε στη Σχολή Σταυράκου για μία συζήτηση με τους σπουδαστές μας πάνω στη σκηνοθετική του μέθοδο, alexis_alexiou_seminarτις επιρροές του, καθώς και τον τρόπο συνεργασίας με τους υπόλοιπους συντελεστές κατά το σχεδιασμό και το γύρισμα της ταινίας «Τετάρτη 4:45 » . Μαζί του ο Γιώργος Τασιούλας, ο οποίος συνεργάστηκε στο σχεδιασμό του storyboard της ταινίας για μία από κοινού παρουσίαση του τρόπου ανάπτυξής της.

 

Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο απο τη Σχολή Σταυρακου

    Δεκέμβριος 2015,  πραγματοποιήθηκε στη Σχολή αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.  Συντονιστής ήταν ο Γιάννης Σολδάτος nikos_koundouros_vraveio_seminarμε ομιλητές: Μάνος Ευστρατιάδης, Σκηνοθέτης, Γρηγόρης Καραντινάκης, Σκηνοθέτης - Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Λευτέρης Ξανθόπουλος Σκηνοθέτης - Ποιητής, Γιάννης Σολδάτος, Ιστορικός του Ελληνικού Κινηματογράφου, Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης, Λάκης Παπαστάθης, Σκηνοθέτης - Συγγραφέας.