ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ

LATEST TWEETS

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους και είναι σίγουρο ότι θα σας λυθούν πολλές βασικές απορίες. Για τυχόν ερωτήσεις που δεν έχουμε συμπεριλάβει, μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.
fag
 

Πόσα τμήματα λειτουργούν στην Σχολή;

Η Σχολή Σταυράκου έχει τρία τμήματα ειδικοτήτων: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ , ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Πόσο διαρκεί η φοίτηση; Είναι υποχρεωτική;

Η διάρκεια της φοίτησης σε κάθε τμήμα είναι τρία χρόνια. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική για όλα τα τμήματα και όλα τα έτη σπουδών. Υπάρχει όριο απουσιών πέραν του οποίου η φοίτηση ακυρώνεται και επαναλαμβάνεται.

Υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις ή άλλες προϋποθέσεις εγγραφής;

Δεν υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ δεκτοί γίνονται τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ωστόσο και κατόπιν συνέντευξης από επιτροπή καθηγητών που ορίζεται από τη διεύθυνση της Σχολής, μπορεί να γίνει δεκτός υποψήφιος που δεν είναι απόφοιτος λυκείου. Προϋπόθεση για την εγγραφή και τη φοίτησή σου είναι η πλήρης αποδοχή του κανονισμού σπουδών, καθώς και η αυτονόητη συνέπεια στην προγραμματισμένα τακτική καταβολή των διδάκτρων.

Κάθε πότε πραγματοποιούνται τα μαθήματα;

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τα μαθήματα διεξάγονται καθημερινά στα διδακτήρια και τα στούντιο της Σχολής από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες 18:00 - 22:00. Οι ώρες διδασκαλίας και εξάσκησης ενδέχεται να τροποποιούνται εκτάκτως ανά εξάμηνο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του προγράμματος. Επιπλέον, σε τακτική βάση η Σχολή διοργανώνει ειδικά master classes, που δίδονται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες ολόκληρου του φάσματος ειδικοτήτων του οπτικοακουστικού χώρου. Τέλος, η εκπαιδευτική διαδικασία συμπληρώνεται με προβολές ταινιών που πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κατά τις μεσημβρινές ώρες 16:00 - 18:00 στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενώ καθημερινά παραμένουν ανοιχτές τόσο η Βιβλιοθήκη όσο και η Γραμματεία της Σχολής.

Που μπορώ να ενημερωθώ για την ύλη του προγράμματος σπουδών ανά ειδικότητα;

Η ύλη του προγράμματος σπουδών αναφέρεται στον επίσημο διαδυκτιακό τόπο της Σχολής στα αντίστοιχα τμήματα σπουδών καθώς και στα ενημερωτικά φυλλάδια που μπορείς να παραλάβεις από την γραμματεία της Σχολής ή να ζητήσεις να σου σταλούν ταχυδρομικά. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείς να πάρεις και από τον υπεύθυνο σπουδών κατόπιν ραντεβού.

Σε ποια γλώσσα γίνονται τα μαθήματα;

Όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα. Στην ελληνική γλώσσα είναι επίσης όλα τα βιβλία, το πληροφοριακό υλικό και όλες οι έντυπες σημειώσεις των μαθημάτων που παρέχει η Σχολή προς τους σπουδαστές –το κόστος των οποίων συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα. Πρόσθετη βιβλιογραφία ωστόσο που δίδεται ξεχωριστά από καθηγητές της Σχολής ενδέχεται να είναι σε ξένη γλώσσα, οπότε γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή άλλης γλώσσας είναι ευπρόσδεκτη.

Ποια είναι η εκπαιδευτική διαβάθμιση της Σχολής Σταυράκου;

Η Σχολή Σταυράκου λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 μέχρι σήμερα, ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών.

Ποιος είναι ο τίτλος σπουδών που θα αποκτήσω μετά το τέλος της φοίτησης μου;

Με το τέλος της τριετής φοίτησης σου και αφού περάσεις με επιτυχία τις Απολυτήριες εξετάσεις Ενώπιον της Εξεταστικής επιτροπής των καθηγητών, θα λάβεις ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ στην ειδικότητά σου.

Μετά το τέλος των σπουδών μου μπορώ να συνεχίσω για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό;

Η Σχολή Σταυράκου είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχολών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (CILECT) από το 1956, γεγονός που παρέχει στους αποφοίτους μας δικαίωμα συμμετοχής σε κατατακτήριες εξετάσεις προπτυχιακών προγραμμάτων είτε σε εξετάσεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε πολλά αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, Ακαδημίες ή άλλες Σχολές του εξωτερικού. Οι όροι εισαγωγής και τα ακαδημαϊκά απαιτούμενα καθορίζονται από το κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα ξεχωριστά.

Πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα;

Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους η διοίκηση της Σχολής καθορίζει το ύψος των διδάκτρων για την επόμενη χρονιά, ενώ κατά την ίδια περίοδο προσδιορίζονται και οι σημαντικές εκπτώσεις που ισχύουν για τις καλοκαιρινές προεγγραφές. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την πάγια αρχή της Σχολής ότι πληροφορίες για το ύψος των διδάκτρων και την καταβολή των δόσεων παρέχονται αποκλειστικά απο τον υπέυθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης και όχι από τηλεφώνου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρέχεται αναβολή στράτευσης;

Η Σχολή δεν παρέχει αναβολή στράτευσης.

end